İVHO Gıda Grubu Toplantımızı Gerçekleştirdik

Ülke hayvancılığımız ve hayvan sağlığı yönüyle güvenli ve sağlıklı gıda, halk sağlığı açısından mesleğimizin en önemli toplumsal sorumluluk boyutunu oluşturuyor.

18 Şubat 2024 tarihinde yapılan toplantıda gıda alanında mesleki etkinlik gücümüzü arttırmak için neler yapılması gerektiği ve bu çerçevede yaşanan sorunlar değerlendirildi. Gıda iş kolunda uzun yıllardır çalışan tecrübe sahibi meslektaşlarımızın yanında yeni meslektaşlarımızın da katılım sağladığı ve önemli kararların alındığı toplantının verimli geçtiğini belirtmek gerekiyor.

Alana ilişkin yapılacak çalışmaların ele alınarak son halinin verileceği ve gerekli planlamaların yapılacağı bir Gıda Çalıştayı’nın Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi noktasında görüş birliğine varıldı. Çalıştaya, yakın dönemde ve genç yaşta kaybettiğimiz, eğitim çalışmalarında büyük özveride bulunmuş olan Serkan TOSUN’un adının verilmesi kararlaştırıldı.

Sürekli eğitimlerle eksiklerimizin giderilmesi, mesleki temsiliyet düzeyimizin yükseltilmesi ve genç meslektaşlarımıza istihdam yaratılması, bu amaçla yeni açılacak İVHOAKADEMİ birimi ve web sayfasının sunduğu imkanlardan yararlanılması gerektiği belirtildi. Ayrıca diğer meslek gruplarının bizim alanımıza müdahalesinin engellenmesi için atılacak adımlar konusu ele alındı.

Mentörlük-koçluk uygulamasının tekrar aktive edilmesi, sosyal medyanın aktif bir şekilde kullanılması ve meslektaşlar arasında sosyal ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler üzerinde duruldu. Sektörle ilişkiler ve işletmelerin yaklaşımları hakkında bilgi toplanması görüşü benimsendi.

Mevzuat-hukuk, iş güvenliği, psikolojik destek ve afet durumlarında yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirme yapıldı. Çalıştay komisyonu dışında kalan diğer komisyon ve birim temsilciliklerinin belirlenmesi, bunların Anadolu ve Avrupa yakası olarak planlanması kararı alındı.

İSTANBUL VETERİNER ODASI
        YÖNETİM KURULU